1 min read

Riziko

Zavrel si sa do svojej ulity, tam je ti dobre, tam ťa nikto nemôže ohroziť. Medituješ sám nad sebou a nikto na teba nemá dosah, rýpeš sa v sebe ako v lepkavom lajne statného býka a pritom veľmi dobre vieš, čo to pre teba znamená: utekáš sám pred sebou, utekáš pred všetkým, čo by pre teba mohlo niečo znamenať, len aby si sa vyhol sklamaniu, alebo čo i len samotnej možnosti akejkoľvek zmeny.

Ty sa vlastne nebojíš neúspechu, bojíš sa úspechu. Si schopný spraviť čokoľvek pre to, aby si nebol čo i len na sekundu v nepríjemnej situácii, aby si znovu našiel dôvod na to, prečo veci nejdú, a aby si mohol aspoň sám seba naďalej presviedčať o tom, že toto je presne to, čo chceš.

Už narodiť sa je obrovské riziko a pokúšať sa žiť ešte oveľa väčšie, no ani to ti nestačí na to, aby si nazbieral dostatok odvahy na akýkoľvek posun vpred. Gratulujem, opäť sa ti to podarilo. Zbavil si sa akejkoľvek zodpovednosti za seba samého a môžeš spraviť to, čo vždy, lebo je to pohodlné.

Facká ťa sebareflexia, ožratý si trieskaš hlavu o dubovú dosku stola, no obaja aj tak vieme, ako to dopadne, aký si a z akého sa odmietaš zmeniť. Nič neriskuješ, nikdy nič neriskuješ, aby si náhodou niečo neposral, a to ťa bude stáť všetko. Inými slovami: nespravíš nikdy vôbec nič.

Páčil sa vám tento článok? Tak ho lajknite, okomentujte, kliknite si na Oliverov svet na facebooku a dajte o ňom vedieť známym, nech sa tiež potešia!