2 min read

Žiaden problém

Žiaden problém, suverénne utrúsila mladá chirurgička s výstrihom mytologických proporcií, siahajúc po zvláštnom nástroji pripomínajúcom škrabku na zemiaky. Je tam trocha kosti, to musí ísť preč, bez šitia, možno dva stehy. Žiaden problém, odvrátil si zrak v snahe predísť strate vedomia. Odišiel si po svojich krívajúc s eleganciou gentlemana, bolesť prišla až o pár hodín, preväz po týždni, večer si vylial krv z topánky, žiaden problém.

Na to si budeš vedieť zvyknúť, chce to len čas, tvrdil si prezutý známemu nad štvrtým pivom, hoci si už vtedy dobre vedel, ako to s Ivanou nakoniec dopadne. Tri až päť týždňov kým sa vaše obavy potvrdia a očakávania nenaplnia, ale to je v poriadku, žiaden problém, nebude to predsa prvý ani poslednýkrát.

Jednoducho len nie je ten správny moment, povedal si si, keď sa ti ani po polhodine intenzívnej snahy nepodarilo napísať viac, ako tri odstavce. Žiaden problém, necháš to dva dni ležať a inšpirácia sa vráti. Tebe predsa nehrozí, že by si už nemal čo svetu povedať.

Už len dvadsať minút, utešoval si sa v kolísajúcom sa kupé nočného vlaku tvárou v tvár hraničnej nevoľnosti, premáhajúc nutkanie zvracať. Stačí nezatvárať oči a vydržíš, zvládneš to, žiaden problém. Žiadostivo si civel na nádhernú blondínu elegantne opretú o operadlo sedačky oproti tebe. Bohyňa, dokonalý účes, ideálne krivky, dáma. Rád by si jej bol čosi povedal, ale vedľa spal jej dokonalo vyzerajúci priateľ, nevadí, čo po tom, nech si ju berie, žiaden problém.

Dážď monotónne bubnoval na parapetnú dosku a ty si rozmýšľal, čo s načatým večerom. Kamaráti zo strednej mali už svoj program, takmer všetci sú už ženatí, všade naokolo definitíva, nemožnosť čokoľvek zmeniť, ale to je v poriadku, život predsa musí mať nejaký smer. Jediné, čo hrozí je, že zabudneš žiť a zmeškáš všetko, čo môžeš. Nevadí, každý má predsa pochybnosti, zajtra ráno sa zobudíš a budeš čeliť problémom rovnako ako doteraz, s eleganciou gentlemana. Bolesť príde až o pár hodín, panika po týždni. Sex možno o dva roky. Žiaden problém.