3 min read

Horúce novinky z Balkánskej hudobnej scény

Pred pol rokom som sa s vami v krátkom článku podelil o skvostné produkty balkánskej hudobnej kultúry. Pravdupovediac som netušil, že sa k téme Čalgy dostanem ešte raz, no po náhodnej návšteve youtubového kanálu môjho obľúbeného rumunského produkčného domu som si nemohol pomôcť a nepozrieť sa na to, čo posledný polrok priniesol…

To, čo som uvidel, mi seriózne zdvihlo náladu. Vydavateľ Viper Production s interpretom Sandu Ciorba neúnavne chrlia jeden song za druhým a rozoznať ich od seba sa stáva stále ťažším a ťažším. To aby ste si nemysleli, že nejde o náročnú muziku. Jeho najnovším hitom je song Lady, v ktorého videoklipe si okrem starých známych hlavohrudí v koži (ktorí sa tentokrát oháňajú výfukmi) zahrali aj jedny z piatich poloodetých spoločníčok s extrémne nadrozmerným poprsím. Jedno video za tisíc slov:

Spevák Nicolae Guta ani náhodou nezaostáva a spolu s kreatívnym producentom vsadil tiež na známy formát – on + jedna namaľovaná žena stoja vedľa seba, on trpiteľsky zavýja, ona sa podivne krúti a obaja zmätene pozerajú po miestnosti. Pustiť si môžete ktorýkoľvek z jeho songov, mení sa len miestnosť a žena. Napríklad tento je najnovší:

Do tretice by som rád vypichol song Mirela, ktorý dosiahol na stupnici sedláčiny 9 bodov z 10-tich (jeden si nechávam na budúci rok, držím im palce a verím že sa prekonajú). Akýkoľvek komentár je asi zbytočný, treba vidieť:

Pred pol rokom som si myslel, že som videl vrchol, no dnes chápem, že Viper Production ide hore ako raketa a osobne sa už neviem dočkať ďalších výtvorov. Aby som však len nechválil, vytknem im, že už dlho neobsadili môjho obľubeného metrosexuála Fera (naozaj, to je jeho umelecké meno), od ktorého si musím stále púšťať jeho najsexi koprodukciu s Costelom Ciofu, ktorou ukončím tento blok správ z balkánskej hudobnej scény. Viper Production, držíme palce a dúfame, že bude takýchto songov ešte oveľa, oveľa viac!

Páčil sa vám tento článok? Tak ho lajknite, okomentujte, kliknite si na Oliverov svet na facebooku a dajte o ňom vedieť známym, nech sa tiež potešia!